Šošovicový prívarok

Na úvod je celkom fajn namočiť šošovicu. Niekde píšu, že stačí pol hodinku pred varením, niekde je vraj fajn nechať šošovicu namočenú aj dve hodinky. Môj kompromis je namočiť ju, uvariť si kávičku, v kľude ju vypiť a potom sa pustiť do varenia.

Nakrájať cibulku a opražiť ju je v tomto prápade základ. A keď už je, treba pridať šošovicu. Odporúča sa aj s vodou, v ktorej bola namočená, ale ak ju vymeníte, nič sa nepokazí. A cesnak. Na ten netreba zabudnúť. Super je pridať ho spolu so šošovicou.

A hneď po nej by bolo dať aj zemiaky. Pekne očistené a nakrájané. Jeden z nich ja zvyknem nakrájať na drobno, nech sa rozvarí a celé dielo bude potom tak akurát husté. A bez dodatočného zahusťovania nejakým doplnkom.

A chuť, na tú by sa nemalo zabudnúť. Všetky koreniny a iné dochucovadlá treba. Bez nich to vo výsledku nie je dobré, vlastne by sa dalo povedať, že je to bez nich hnus. Množstvo nechám na uvážení každého z vás, podľa vašej chuti.

Všetko treba samozrejme priebežne kontrolovať, dochucovať a strážiť, či to je fajn.

Ak sa všetko podarilo, tak si výsledok snaženia môžeme naservírovať buď s párkom alebo s nugetkami alebo nejakou inou náhradou mäsa 😊