„BAB“ GULÁŠ, alebo FAZUĽOVÝ GULÁŠ

A jeho neskutočná vegetariánska varianta. Začneme klasicky, nadrobno pokrájanou cibuľou, ktorú opražíme na oleji. Keď už je taká ako má byť, treba pridať sójové kocky alebo rezance. Ja dávam sáčok toho a sáčok toho. Samozrejme ich asi hodinu pred varením zalejem horúcou vodou a nechám  ich v nej postáť spolu s dvoma kockami bujónu (zeleninového). Ideálne je so sójou primiešať aj nadrobno nakrájaný zemiak, stačí jeden stredný, na zahustenie. Podlejeme vodou a necháme to variť. Ja v tejto chvíli pridávam aj všetky dochucovadlá, nech sa chute majú čas spojiť. Po približne desiatich minútach varu treba pridať fazuľu. Niektorí aktivisti si ju kľudne môžu namočiť večer pred varením, ja osobne uprednostňujem fazuľu z konzervy, najlepšie v chili alebo paradajkovej omáčke. A dávam dve konzervy. K tomu všetkému ešte prihodíme paradajkový pretlak a zemiaky. Netreba vynechať ani strúčik cesnaku, trošku podliať vodou a nechať variť.